AFISA11

 

 

 

Η τελετή έναρξης του 11ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής πλησιάζει. Θα θέλαμε να κοινοποιήσουμε οδηγίες προς εκπαιδευτικούς και μαθητές συνέδρους.

κατά την προσέλευση στο ΝΟΗΣΙΣ, οι ομάδες μαθητών- εκπαιδευτικών, πρέπει να κατευθυνθούν πρώτα στην γραμματεία του συνεδρίου (1ο όροφος έξω από το συνεδριακό κέντρο).

Κατά την διαδικασία εγγραφής, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παραδώσουν και τις υπεύθυνες δηλώσεις που έχουν κατεβάσει από το site του συνεδρίου. Αμέσως μετά θα παραλάβουν το συνεδριακό υλικό και θα κατευθυνθούν προς το συνεδριακό κέντρο είτε στα αντίστοιχα θεματικά πάρκα.

Για τους μαθητές σύνεδρους που θα παρουσιάσουν εργασία στην κεντρική σκηνή, οφείλουν να τηρήσουν αυστηρά το χρόνο τους, όχι πάνω από 10 λεπτά. Γι αυτό και είναι σημαντικό να κάνουν δοκιμές παρουσίασης ώστε να ο χρόνος να μην υπερβεί το δεκάλεπτο. Απόκλιση του χρόνου θα έχει ως επακόλουθο, την καθυστερημένη παρουσίαση και αναχώρηση των τελευταίων σχολικών μονάδων.

Επίσης οι εκπαιδευτικοί είναι χρήσιμο να έχουν την εργασία σε μία εξωτερική αποθηκευτική μνήμη (φλασάκι) σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα κατά την παρουσίαση στο συνεδριακό. Όλες οι εργασίες έχουν ήδη εγκατασταθεί στο Laptop Παρουσιάσεων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του συνεδρίου.

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν σε μία συνεδρία οφείλουν να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των άλλων συνέδρων μαθητών μέχρι το τέλος, ώστε να δεχτούν και να απαντήσουν τυχόν ερωτήσεις στο τέλος από το κοινό. Οι συνεδρίες διαρκούν συνήθως από 1:30 έως 2 ώρες.

Για τις εργασίες του συνεδριακού που έχουν και εκθεσιακό μέρος, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να διασφαλίσουν την παράλληλη προβολή και έκθεση στην RoboLand. Αυτό θα επιτευχθεί με την παραμονή μίας ομάδας μαθητών στο εκθεσιακό stand, ώστε να γίνονται επιδείξεις στους επισκέπτες του ΝΟΗΣΙΣ.

Οι μαθητές των οποίων οι εργασίες βρίσκονται στην GameLand , πρέπει να έχουν μαζί τους ένα Laptop με το παιχνίδι τους. Εκπρόσωποι από κάθε ομάδα θα καθήσουν στο τραπέζι της Gameland στο 1ο όροφο, ώστε να πραγματοποιηθούν εκεί οι παρουσιάσεις. Οι ώρες παρουσιάσεων θα είναι 10.00 -13.00 και την διαδικασία αυτή θα οργανώσει ένας συντονιστής εκπαιδευτικού έργου.

Οι μαθητές των οποίων οι εργασίες βρίσκονται στα eposters, πρέπει αν έχουν μαζί τους ένα Laptop με την εργασία τους και ένα προβολικό ώστε να παρουσιάζονται στο κοινό του 1ου ορόφου στο χώρο όπου θα βρίσκεται η ταμπέλα της σχολικής μονάδας. Στην πορεία του χρόνου θα τους ζητηθεί να κάνουν και μία παρουσίαση της εργασίας τους στην ειδική κερκίδα του ισογείου (epostershow).
Την διαδικασία αυτή θα συντονίσουν εκπαιδευτικοί της οργανωτικής επιτροπής.

Οι πρωταγωνιστές των epostershow και της gameland θα περάσουν – αν το επιθυμούν – από συνέντευξη στο μαθητικό ραδιόφωνο του συνεδρίου.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε στους εκπαιδευτικούς την ύπαρξη παράλληλων δράσεων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του συνεδρίου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να αξιοποιήσουν την παρουσία τους στο ΝΟΗΣΙΣ και να επιμορφωθούν και απασχοληθούν δημιουργικά μέσα στο τετραήμερο 16-19 Απριλίου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

 

Η θεματολογία είναι η παρακάτω:


 • Ημέρα Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 12.30 - 14.00 : Διάλεξη από τον ελληνοαμερικάνο ToliLerios, πρώτο Ολυμπιονίκη Πληροφορικής, με θέμα την νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων Πληροφορικής και Επικοινωνιών – παράρτημα Μακεδονίας Θράκης. Χώρος η βιβλιοθήκη - 1ος ΄Οροφος. Απευθύνεται σε ομάδες μαθητών με εκπαιδευτικούς.


 

 • Ημέρα Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 12.30 - 14.00 : Workshopμε θέμα "Oracle Academy: Ευκαιρίες Δωρεάν ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων για εκπ/κούς & μαθητές ". Εισηγήτρια η κα. Ελένη Τσιπά, PR & CSRSpecialistGCΜΜ cluster, OracleΕλλάς. Απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς. Χώρος 1ος Οροφος - Αίθουσα συνεδριάσεων ΝΟΗΣΙΣ.


 

 • Ημέρα Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 11.00 - 12.30 : Workshopμε θέμα "Oracle Academy: Ευκαιρίες Δωρεάν ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων για εκπ/κούς & μαθητές ". Εισηγήτρια η κα. Ελένη Τσιπά, PR & CSRSpecialistGCΜΜ cluster, OracleΕλλάς. Απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς. Χώρος Βιβλιοθήκη - 1ος ‘Οροφος.


 

 • Ημέρα Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 12.30 - 14.00 workshop με θέμα «Διεισδύοντας σε ένα webserver» . Περιγραφή: Για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές σύστημα πρέπει να κατανοούμε τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι “hacker” για να καταλάβουν τον υπολογιστή. Το εργαστήριο αυτό περιλαμβάνει live demo διείσδυσης ενός web-server με τεχνικές hacking.  Εισηγητής: Παναγιώτης Τούμπας, Απόφοιτος Tμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Χώρος Βιβλιοθήκη - 1ος ‘Οροφος.


 • Ημέρα Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 10.00 – 12.00 Εισήγηση με θέμα «Απεικόνιση και Αλληλεπίδραση Δεδομένων Μεγάλου Όγκου», Περιγραφή: Το εργαστήριο αυτό πραγματεύεται την απεικόνιση δεδομένων μέσα από τον περιηγητή του υπολογιστή μας. Συγκεκριμένα, στοχεύει να αναδείξει πώς μπορούμε να παρουσιάσουμε αποτελεσματικά τα δεδομένα σε χάρτες (πχ οχημάτων που κινούνται) και πώς οι χάρτες αυτοί μπορούν να γίνουν διαδραστικοί και να αλλάζουν ανάλογα με τα ερωτήματα που κάνουμε. Μέσα από το εργαστήριο θα αναδειχθούν και τα προβλήματα που προκύπτουν καθώς αυξάνεται ο όγκος αλλά και ο ρυθμός με τον οποίο καταφθάνουν τα δεδομένα στον υπολογιστή μας. Εισηγητές: Δρ Ιωάννης Κατάκης και Δρ. Δημήτρης Τριχινάς , Καθηγητές Τμήματος Πληροφορικής, Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Χώρος Βιβλιοθήκη - 1ος ‘Οροφος.

 

Προϋπόθεση συμμετοχής: Να γίνει ηλεκτρονική κράτηση μέσα από το site του συνεδρίου (στις ηλεκτρονικές δηλώσεις). Απευθείας Link: www.registration.kmaked.eu

Οι μετακινήσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Στους συμμετέχοντες σε workshops, διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστήρια, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


 

Παράλληλες Δράσεις

Λειτουργία Escape Room – Το Δωμάτιο 11 Απόδρασης στο ΝΟΗΣΙΣ

Περιγραφή

Επιτέλους, μόλις καταφέρατε να φτιάξετε το πρόγραμμα για τον εντοπισμό κακόβουλων διαδικτυακών απειλών και είστε πολύ χαρούμενοι! Όμως κάποιοι θέλουν να σας σταματήσουν. Σας εγκλωβίζουν, με σκοπό να συνεχίσουν τη δράση τους. Ευτυχώς, η συνεργάτιδά σας άφησε στοιχεία στο δωμάτιο, που θα σας βοηθήσουν να βγείτε. Θα μπορέσετε να λύσετε όλους τους γρίφους και να βρείτε τον κωδικό εξόδου; Ελάτε να δοκιμάσετε!

Διάρκεια: 30 λεπτά

Ώρες Λειτουργίας: 10.00 - 13.00 καθημερινά 16-19 Απριλίου.

Απευθύνεται:   Κυρίως σε μαθητές Β/θμιας Εκπαίδευσης

Game Masters – Συντονιστές: Θεοδώρα Σαμαρά, Διούδη Ειρήνη, εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με το Τμήμα Β Παρακολούθησης Περιφερειακών Δράσεων – Διεύθυνσης Νέας Γενιάς – Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.


Eπίδειξη και Πτήση Drones πάνω από το NΟΗΣΙΣ

Περιγραφή

Η Ομάδα πρωην Τεχνικών ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ Σερρών θα πραγματοποιήσει πτήση και επίδειξη 3 Drones έξω στο υπαίθριο χώρο του ΝΟΗΣΙΣ. Θα ληφθούν εντυπωσιακά πλάνα πάνω από το χώρο σε υψηλή ανάλυση βίντεο 4Κ. Τα στιγμιότυπα θα προβληθούν κατά διαστήματα στο Συνεδριακό Κέντρο

Διάρκεια: 30 λεπτά

Ώρα Προβολής : Παρασκευή 19 Απριλίου 12.00.

Απευθύνεται: Σε όλους, όσοι θέλουν να δουν τον χειρισμό ενός Drone.


 

Τέλος σας αποστέλλουμε ορθή ανακοινοποίηση των προεδρείων του 11ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, καθώς και την 6η ανακοίνωση της προκήρυξης.

 

 

Επισυνάπτουμε:

 1. Πρoγράμματα  Κεντρικής Σκηνής με προεδρεία – Θεματικών  E-posters – GameLand – RoboLand
 2. 6η Ανακοίνωση προκήρυξης
 3. Διαβιβαστικό


ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

v  Home

v  Ανακοινώσεις

v  Προκήρυξη

v  Επιτροπές

 •      - Επιστημονική Επιτροπή
 •      - Οργανωτική Επιτροπή
 •      - Τεχνική Ομάδα
 •      - Γραμματεία

v  Ηλεκτρονικές Δηλώσεις

 •      - Δήλωση Συμμετοχής στην Ομάδα Υποστήριξης
 •      - Δήλωση Συμμετοχής Εργασίας

v  Χρήσιμα Αρχεία

 •  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας